|
אנו מקפידים ללמד את הארגונים ההנהלות והמנהלים אותם אנו מלווים, כי חובה עלינו לעצב מבנה חשיבה חדש שאינו "מבוסס עבר".
הייתי רוצה ומבקש שנתעמק בשני ציטוטים:
הראשון של אלברט איינשטיין שאמר: "העולם שיצרנו, כתוצאה מרמת החשיבה אליה הגענו, יוצר בעיות אותן איננו יכולים לפתור באותה רמת חשיבה שבאמצעותה יצרנו בעיות אלה."
|
|
|
העבר כובל. פעלו לאיתור ההזדמנויות של העתיד.
|
השני, מתוך הסרט "העוצמה של חזון" של ג’ואל ברקר האומר "כדאי שנשים לב לעתיד, כי בו אנחנו הולכים לבלות את מרבית חיינו".המתודולוגיה המובחנת והייחודית שפותחה בשני העשורים האחרונים בארה"ב ובארץ הינה חלק משיטה הגורסת כי הבעיות איתן אנו עומדים ולומדים להתמודד - כולן שייכות לעתיד.
משה גרימברג הצליח להדביק את כולנו בניהול אפקטיבי – nihul4u, באמונה כי הצלחה של תוכנית אימון בכל ארגון ואצל כל מנהל, ניתנת להשגה. תקופות משבר כמו גם תקופות שפע מאופיינות באחוזים גבוהים יותר של חברות ועסקים שקורסים.
|
 |
כל אחד מסיבותיו הוא. אבל, בתקופות של אי יציבות כלכלית ומשברי אשראי מקומיים ועולמיים מנהלים וארגונים שלט ילמדו להתאים את עצמם לשינוי ייעלמו ממפת העסקים. כידוע לכולנו, בתקופה שבה מתרחשים שינויים בקצב ובעוצמה הולכים וגוברים, ארגונים שלא ידעו לסגל עצמם לקצב, פשוט לא ישרדו.
כחברה העוסקת בתחום הייעוץ לחברות ארגונים הנהלות ומנכ"לים בכלל וייעוץ ארגוני בפרט אנו נתקלים לא אחת בתופעות מוזרות. מנהלים והנהלות לא אוהבים בדרך כלל להיעזר בגורמים חיצוניים. ברובם הם חושבים כי התועלת לא תהיה שווה את ההשקעה? בדרך כלל ארגונים ומנהלים מסוג זה מתעוררים מאוחר ולא אחת משלמים את מחיר היהירות.
ההצלחה עוסקת ביצירת ורכישת פרדיגמות חדשות במקום הישנות המגבילות אותנו. חובה עלינו לעצב מבנה חשיבה חדש שאינו בהכרח "מבוסס עבר". כפי שהאינטרנט, לדוגמא, אינו המשך ישיר לדואר כמו שהדואר לא היה המשך ישיר ליוני הדואר.
אנו מקדישים מאמץ כן ואמיתי בחברות ובארגונים שאנו מובילים, לצאת עד כמה שניתן מתחום "אזורי הנוחות", לשנות דפוסי חשיבה ולהבין כי כל דרך החשיבה שלפיה אנו פועלים בדרך כלל עונה לצרכי העבר.
בתהליך אימון עסקי ושל ייעוץ עסקי אנו עוסקים באיתור ויצירת מבנה חשיבה חדש לפעולה. אנו מקפידים לפעול ולשכנע את הארגונים והמנהלים כי חובה לפעול לא מתוך "אמיתות" העבר אלא מתוך איתור ההזדמנויות של העתיד."
לדעתנו מיומנויות ניהול, חשיבה אסטרטגית ויכולת להביט קדימה – מחייבים יצירת מבני חשיבה איכותיים, עדכניים וקורקטיים לזמנים הנוכחיים המציאותיים. אנו חושבים כי ליבת ההתרחשות הרוחשת פעילות – אמורה להיות מוזנת בחשיבה נקייה, חדשנית ושונה לחלוטין מזו שהייתה בעבר. טיבה של חשיבה שונה לחלוטין הוא המנוע ומקור הכוח ליצירת שינוי רצוי ומצופה.
|