הטיפ החודשי עוסק הפעם בנקודה רגישה לנו כמנהלים. האם אנו כמגזר עושים הכול בכדי ללמוד ולהשתפר? האם אנחנו לא "מנופחים" מידי? האם נעשו סקרים מדעיים שבאו לבדוק באם יש לנו את כל הכלים בכדי להצליח? האם נכון יהיה להזדקק לסיוע או להדרכה וליווי?

רוצה להיות מנהל מצטיין?

מה צריך לעשות - בכדי לשפר את הסיכויים להיות מנהלים טובים יותר? האם יש לנו מימי ללמוד?  נדמה לי כי נופתע הפעם מהמשכו של הטיפ החודשי. הפעם משפט המפתח - הציטוט שהשאיר בי חותם עוסק בפיצוח הקוד הגנטי של ה-"ווינרים". ההיסטוריה מלמדת שרוב ה"ווינרים" בחיים, ניצחו כיוון שהם סירבו להיות מובסים לאחר שנכשלוב.ס. פורבס. אני מתחבר מאד למסר ומקווה כי גם אתם מניסיונכם חושבים עד כמה חשוב להמשיך לנסות וללמוד מטעויות ולנוע קדימה.

סקר חדש מעלה כי למעלה ממחצית מהמנהלים זקוקים לסיוע...

לא אחת אנו חוטאים ופוגעים בציבור העוסקים בחינוך במדינה. כמנהלים מהעולם העסקי אנו תמיד חושבים כי "הגיבנת" של האחר גדולה יותר. החודש, אני מבקש כיועץ ארגוני, לשתף אותכם בממצאי סקר שבוצע לאחרונה על מחצית מכלל המנהלים, על ידי מכון אבני ראשה - המכון הישראלי למנהיגות בית ספרית שבדק ומצא שכשני שלישים ממנהלי בתי הספר בישראל אומרים כי ברצונם לקבל עזרה בשיפור יכולותיהם המקצועיות. אנו בעולם העסקי בטוחים כי "אצלנו" הכול בשליטה. הייתי מבקש לשאול ולאתגר אותנו העוסקים בניהול עסקי - האם המצב שונה מהותית בעולם שלנו, בעולם העסקי?

רוב המנהלים גם זקוקים לסיוע.

מהנתונים, שפורסמו ב- "הארץ", עולה כי רבים מהמנהלים חשים בודדים בעבודתם, ובעקבות כך היו מעוניינים בעזרה במספר רב של תחומים. למשל, 51% מהמנהלים ציינו כי הם זקוקים לסיוע בתכנון ובניהול טובים...., 54% השיבו יש צורך בעזרה בהובלת שינויים פנימיים בתוך המוסד החינוכי.... 66% מהמנהלים סיפרו כי היו מעוניינים בעזרה ב"ניהול ופיתוח המשאב האנושי של בית הספר", המתבטא למשל בשיפור יכולותיהם המקצועיות של המורים. הייתי מעז ושואל האם לא יהיה נכון להחליף את צמד המילים- "בית הספר" לחברה, או לארגון העסקי אותו אנו מנהלים?

ניהול עסקי וניהול פדגוגי - דומים לא מעט

מה לדעתכם אז היו התשובות? לא אחת אנו כמנהלים לא נותנים מספיק כבוד למערכות אחרות- מערכת החינוך היא אחת שכולם אוהבים להכות בה. האם מישהו בעולם העסקי עשה סקר מסוג זה? הפעם אני שואל מה לדעתך הייתה התמונה שמתקבלת באם היו מבצעים סקר בקרב המנהלים בשוק הפרטי של ארגונים וחברות מעל ל- 50 עובדים בישראל? האם התוצאות שהיו מתקבלות היו אחרות? נדמה לי כי הסקר שבוצע בקרב מנהלי מוסדות החינוך משקף נאמנה את החוסרים ואת המאוויים שמנהלים מהשוק האזרחי מתמודדים. ההבדל הדק כי בשוק העסקי תעשייתי כל אחד "אדון" לעצמו ומתמודד בדד עם הצרכים.

מהו הציון הממוצע למנהל בישראל?

מהו הציון שאנחנו נותנים למנהלים במשק הישראלי? כמה מאיתנו המנהלים פועלים וממשים דרישה לשיפור אימון והדרכה של העובדים והמנהלים שמתחתיהם בארגון או בחברה אותה מנהלים? אנו לא אחת משלמים על חטא היוהרה? אנו חושבים כי כמנהלים מוכשרים ומלאי אגו...אנו יודעים את כל התשובות לכל השאלות? האם אנו עומדים תמיד זקופים מול החינוך הבעיות ההולכות ונערמות מולנו בעיקר בעת משבר? מוגש כחומר למחשבה דווקא בתקופה של אי וודאות כלכלית המחייבת התמקצעות ושיפור מתמיד בתוצאות כחלק ממאבק ההישרדות של ארגונים ומנהלים המבקשים לצמוח להתפתח ולהשתפר דווקא בזמנים כדוגמת המשבר הנוכחי.

לקבלת שעת ייעוץ וסיעור מוחות ללא התחייבות אנא הזן את הפרטים


הדרכה והעצמה לעובדים ומנהלים חשובה לצמיחה

כיועצים ארגוניים המובילים מערכות הדרכה, אשמח לבחון יחד האם יש מה לעשות בשיפור המיומנויות בקרב מנהליך? האם יחד נצליח להגיע לתוצאות טובות יותר? האם אפשר יהיה להרוויח מהשקעה בהדרכה ושיפור מיומנויות דווקא כעת. לתיאום פגישה בהקדם: אנא בקש ממזכירתך לתאם טלפונית 0544814332 או באמצעות הדוא"ל. מגיע גם לכם "מפגש סיעור מוחות במתנה". מפגש חשיבה שיתמקד בתועלות של ההשקעה בהדרכה והעצמה של דור המנהלים הצעיר גם אצלכם בחברה.