הפוסט עוסק הפעם בנקודה רגישה לנו כמנהלים. הוא עוסק באיזון ומידתיות בחיינו. האם אנו יודעים להקצות את המינונים הנכונים לפעילויות שלנו? האם אנו כמנהלים מודעים למחיר היקר שאנו משלמים? לא אחת מנהלים בשעת משבר "הורגים את עצמם לדעתמתוך מחשבה כי עבודה מסביב לשעון תביא ליותר תוצאות? האם זה נכון? האם המחיר שווה? מה צריך ונכון לעשות בתקופות משבר? כעוסקים בתחום של יעוץ ארגוני, פיתוח עסקי ועבודה מול הנהלות ומנהלים אנו מכירים את התסמינים מקרוב ויש ביכולתנו לתת פתרונות יעילים ואיכותיים.

חרדות לחץ ושחיקה

הפעם משפטי המפתח - הציטוטים שהשאירו בי חותם וקשורים לנושא הלחץ והמתח של המנהלים - עוסקים ביכולת שלנו להתמודד עם מורכבות התפקיד. "פחד הוא כאב הנגרם מתוך ציפייה לרע"אריסטו . המשפט השני מחזק את הראשון וקובע "לכולם יש שפע תירוצים לכעס ולאומללות, ומעט צידוקים לאושר"  גבי ניצן מתוך הספר "באדולינה" . אני מבקש לציין כי היה ונדע לקחת דברים בפרופורציה וללמוד להסתכל בחצי הכוס המלאה, מצבנו יהיה טוב יותר!!

מי מוכן לשלם את המחיר?

מה עושים מנהלים מצליחים במאה ה- 21 המבקשים לחיות חיים מאוזנים? בדרגי הביניים והדרגים הגבוהים של פירמידת הניהול משלמים מחיר. המושג שכולם מכירים הוא "מחלת מנהלים". המחיר יקר. המנהלים הבכירים משלמים בבריאות, משלמים במשפחה וביחסים מול הילדים. קשה להאמין, אבל אנו מציגים כאן עובדות. אומרים שהאנרגיות הטמונות בכל אחד ואחת מאיתנו מוגבלות. כשאנו כמנהלים משקיעים את כל כולנו בעבודה, לא נשארים מאגרי אנרגיה זמינים לתחומי החיים האחרים, החשובים לא פחות לכם כמנהלים ולכם כבעלי משפחות?

מה עושים בכדי לשנות?

שואלים אלא המצפים למנטרת קסמים חדשההתשובה היא בנאלית ופשוטה: המבקש לעצמו חיים מאוזנים והשגיות מתמשכת…. ובמקביל להישאר בריא, להישאר נשוי, להיות אבא מתפקד וגם להביא תוצאות עסקיות טובות מחויב להקדיש זמן איכות לתכנון ולמיקוד אישי ועסקי. לשפר את יכולות המיקוד שלו בפעולות גבוהות התגמול שלו. הוא מחויב למצוא תמיד את ההיגיון בפרטו ב- 80\20 .

חוק הפארטו יכול לעזור.

ז'ורי זימרמן, שאימנה את המנהלים של IBM אומרת: "המנהלים בישראל הורגים את עצמם......לדעתה מדינה השנייה לישראל בשיגעון ובאינטנסיביות שלה היא רק קוריאה. זה לא שבמקומות אחרים בעולם אנשים לא עובדים קשה, אבל בישראל הקצב עוד יותר מהיר". מהו המחיר שהחברה משלמת? התאגיד העסקי? העובדים שלידו? והמנהל עצמו שמכלה את ימיו במודע. יש בישראל ממשיכה ומציינת ז'ורי זימרמן הרבה מידי מנהלים אומללים.

כמנהל למד לנהל את עצמך טוב יותר

תפקידינו לשכנע בתהליך הייעוץ הארגוני ובעבודה מול מנהלים והנהלות שזה לא חובה ולא נחוץ לסבול. במפגשים,  בתוכניות ובקורסים למנהלים, בסדנאות, או בתהליכי הייעוץ הארגוני והליווי העסקי אנו פתוחים בפניהם אפשרויות חדשות. מציגים דרכים חלופיות להצלחה, מבלי להיות בעבודה למעלה מ- 90 שעות בשבוע. דמיוני? אבל אפשרי. אנו בתהליכי הליווי והאימון ובמפגשים, מדברים על הדברים הקשים, על התקפי הלב, מתח וסטרס ושאר החוליים שחיים לא מאוזנים מביאים, זה מפחיד גם מנהלים מצליחנים ביותר.

לקבלת שעת ייעוץ וסיעור מוחות ללא התחייבות אנא הזן את הפרטים


בריאותך חשובה לנו.

כעוסקים בליווי וייעוץ ארגוני וכמאמנים עסקיים אנו תמיד מנסים לא לברוח מהאמת הקשה – אנו מציעים להתמודד איתה. בדרך כלל תחילתו של הפתרון ביכולת שלנו לראות באמת את המציאות. אנו כיועצים ארגוניים, תמיד דוגלים להגיד ולהציג את האמת הקשה, דברים שאחרים לא יגידו, בגלל שהם נחמדים מדי או בגלל שהם חוששים שמה שהם יגידו יפגע וישפיע על מעמדם אצל הצד השומע - אצל זה שמאשר בסופו של עניין את החשבון. לא פעם הדבר מקבע את הבעיה.

שווה שנכיר

לאור הניסיון שצברנו עם מנהלים וארגונים אנו מאמינים ויודעים כי קיימת דרך נוספת להצלחה. אשמח באם נצליח יחד לבחון האם קיימת דרך אחרת להצלחה, גם אצלך? לתיאום פגישה בהקדם: אנא בקש ממזכירתך לתאם פגישה באמצעות הטלפון  0544814332 או באמצעות הדוא"ל.