הטיפ החודשי עוסק הפעם בנקודה רגישה לנו כמנהלים. והוא מתחבר היטב לסיפור יציאת מצריים והשחרור מעבדות לחרות. האם אנו נותנים כלים ללמידה עצמית למנהלים ולכפיפים שלנו? האם אנחנו מעניקים תשומת לב מספקת לעובדים שלנו הצמאים לאיתור פתרונות מידיים? האם אנו מצליחים לפתח את יכולותיהם למצוא פתרונות יעילים בעצמם? מה צריך לעשות? שאלו את השאלות הנכונות.. ותנו להם להגיע לבד לפתרונות. בנו מערכות הדרכה מקצועיות.

הדרכה ופיתוח עובדים ומנהלים

הפעם משפטי המפתח - הציטוטים שהשאירו בי חותם כעוסק בתחום הייעוץ הארגוני ואסטרטגיות שיווק מתקדמות, עוסק בפיצוח הקוד הגנטי של היכולת שלנו כמנהלים לגרום לכפיפים לנו לפרוס כנפיים. להניע את האחרים להגיע למיצוי מלוא הפוטנציאל. הציטוט הבא היגיע ממקור לא ידוע והוא מדבר אלי."  מוח שהגה רעיון חדש לעולם לא ישוב אל ממדיו המקוריים". מקור לא ידוע.  המשפט השני מחזק את הראשון וקובע "כי אין דבר רב עוצמה יותר מרעיון"  ויקטור הוגו.  באחריותנו כמנהלים לגלות את הכישרונות שלהם ולעזור להם לפתח אותם.

חניכה ניהולית מעצימה

אז מה עושים? שואלים את השאלות הנכונות וחונכים את העובדים והמנהלים. אחד מהמנהלים הכפיפים לכם נכנס לחדרכם ומבקש להיעזר בניסיון המקצועי שלכם: השקת הפרויקט הניסיוני שבאחריותו נתקלת בקשיים. ספק מרכזי לא עומד במועדי ההספקה ובכך גורם לעיכוב השקת הקו החדש של - הסבונים השקופים. כולם מחכים לקבל אישור למציאת ספק חליפי. המנהל שלך מתקשה לקבל אישור למהלך מסמנכ"ל היצור.

מה נכון לעשות?

מהן האפשרויות העומדות בפניך כמנכ"ל? מה נכון לעשות ומה לא? כמנהל שלו, מה נכון כי תעשה? היה והאינסטינקט הראשוני שלך הוא להציע פתרון אלגנטי ומהיר, עליך לחשוב שוב! לא בטוח כי הדרך לתת מענה מיידי לעובדים ומנהלים הבאים אליך בשאלות היא הדרך הנכונה, האפקטיבית והיעילה ביותר להביא לפתרונות, להניע תהליכים ולהביאם לידי סיום וביצוע. לנו נדמה כי היתרונות בטווח הקצר גורמים לחסרונות רבים בטווח הבינוני והארוך.

תגמלו על יזמות ויצירתיות

חשוב כי תבינו שבאם אתם נוקטים גישה מהירה, של זבנג וגמרנו.... אתם גורמים נזק ומעכבים את התפתחותם של המנהלים והעובדים הכפופים לכם לקחת אחריות, להתאמץ ולחשוב לבד על פתרונות. זאת ועוד, מהניסיון שצברנו מול חברות ארגונים ומנהלים בתחום אימון עסקי, פיתוח עסקי, יעוץ ארגוני, מתברר כי בכך אתם שוללים מעצמכם כמנהלים אפשרות המתבטאת בגישה ליוזמות ולרעיונות שעשויים להיות רעננים, חזקים ונכונים ליישום.

העצימו - אל תסרסו עובדים ומנהלים

היה ואתם נמנעים מכך חשוב כי תבינו שאתם עושים נזק כפול, גם מסרסים את הכפיפים לכם וגם לוקחים על עצמכם עומס עבודה מיותר. אז מה עושים? שאלו את השאלות הנכונות.. ותנו להם להגיע לבד לפתרונות. בנו מערכות הדרכה פיתוח וליווי פנים ארגוניות המאמצות את התובנה האומרת שיותר נכון ללמד את העובדים והמנהלים לדוג, מאשר להעניק להם דגים. הפכו אותם למומחים בדייג.

לקבלת שעת ייעוץ וסיעור מוחות ללא התחייבות אנא הזן את הפרטים


ללמוד מכישלונות - לשכפל הצלחות

באמצעות שאילת שאלות נכונות תוכלו לסייע למנהלים ולעובדים שלכם למצוא את הפתרון הטוב ביותר לבעיות המורכבות ביותר, כל זאת מעצם מתן הלגיטימציה שלך כמנהל לכפיף להשקיע מחשבה, לקחת אחריות ולהתאמץ באיתור הפתרון המועדף. שאלות שמתחילות ב"מדוע", "כיצד", "מה דעתך על..." הן שאלות פתוחות המאפשרות לעובדים ולמנהלים למצוא פתרונות משלהם, מגבירות את הכישורים והניסיון שלהם, את הביטחון ואת תחושת הבעלות על התוצאות.

כוחן של השאלות הפתוחות - המעצימות

משום כך, אנו מנסים להנחיל בעבודתנו מול מנהלים ומנכ"לים בתהליכי יעוץ ארגוני את התובנה כי שאלה פתוחה וחכמה מעצימה ומספקת בטווח הקצר את הערך של יצירת פתרון לעניין העומד על הפרק. בטווח הארוך היא מעניקה את הערך של מתן כלים לעובדים ולמנהלים  לטפל בעניינים דומים באופן עצמאי.