תקציר המנהלים החודש עוסק בתובנה כי מומלץ לנסות ולהוריד את רמות הלחץ המופעלים על עובדים ומנהלים בתקופות משבר כלכלי. מבלי לשים לב אנו נכנסים לתקופה של מיני משבר והאטה כלכלית. הקיץ והחגים מבשרים האטה משמעותית בתוצאות העסקיות של החברות. ברוב המקרים שצברנו ומהניסיון כעוסקים בייעוץ ארגוני ומובילים הבראה שינוי וצמיחה מול ארגונים מנהלים הנהלות ומנכ"לים אנו מזהים תגובת רפלקס בתקופות של האטה כלכלית.
תגובה המנסה להפיק יעילות גבוהה כמה שיותר מכוח האדם הקיים, באמצעות עבודה קשה יותר. פעמים רבות לחץ לא מאוזן יכול להביא לנזקים. והדבר יכול גם להזיק יותר משהוא עוזר, מכיוון שהוא מטפח טינה ומגביר את שחיקת העובדים. העובדים זוכרים כי בתקופות השפע ההנהלות והמנהלים לקחו בונוסים גבוהים והם זכו אולי לכמה פירורים.
בחרו את החלופה ההוליסטית.
מהניסיון שצברנו כיועצים ארגוניים ומובילי תהליכי שינוי וצמיחה אנו מקדשים גישה הוליסטית ושיתופית. בהבנתנו גישה נכונה יותר היא להתייחס בפתיחות לבעיות העומדות בפני העסק, להזמין את העובדים להשתתף בניתוח המצב הקיים ובמציאת הפתרונות הכי הגיוניים. אנו מאמינים כי במקביל יש לעודד אותם להיות פעילים ומעורבים למרות הלחץ בעבודה גם בתחומים אחרים של חייהם הדורשים תשומת לב מיידית.
היה ואנו מצליחים עבורם לשמר את סקלת האיזון והמידתיות בתחומים המשיקים לבית לחיי החברה ולעבודה, אפשר להפחית את רמות הלחץ ואת הזמן המבוזבז, ולהגביר את האמון, את יכולת השיקום ואת היעילות בעבודה כחלק ממאמץ משותף לעבור את תקופות הקשות.
קיימות שלוש גישות מנוגדות שאותן יכולים מנהלים והנהלות העומדים בראש חברה, לאמץ בזמנים קשים:
גישה ראשונה: גישת העדכון וניתוח קר של מצב ומציאות .
"כינרת, את מכירה לא פחות טוב מאיתנו את המציאות, יש לנו שנה ממש קשה, אז אם את רוצה בונוס, תצטרכי להתאמץ ולעבוד קשה יותר מתמיד. מצטער, אני יודע שזה קשה, אבל זו פשוט המציאות" .
גישה שנייה: גישה אמפתית יותר המתמקדת רק בצרכי העבודה.
"כינרת, אני יודעת שמוטל עלייך, ועל כולנו, לחץ רב עכשיו. אני רק רוצה לדעת שאת מספיקה הכל. את מודעת כי אין באפשרותנו "לזייף" עכשיו אמרי לי איך אוכל לעזור."
גישה שלישית: הגישה ההוליסטית המבינה כי לעובד יש מערכות מקבילות ומשיקות לעבודה-
"כינרת, אני יודעת שיש עלייך, ועל כולנו, לחץ רב עכשיו, ואני רק רוצה לוודא שאת לא מזניחה דברים שחשובים לך - לא רק בעבודה, אלא בכלל בחייך - כי אני לא רוצה לגרום לך לאבד את המיקוד בכל התחומים אותך. אני מבקש לשאול אותך אילו שינויים אפשר לעשות כדי להקל עלייך ולהותיר לך כוחות להמשיך בביצועייך הטובים גם בעבודה? ובו בזמן לא להזניח את התחומים האחרים בחייך. כינרת, אנו זקוקים נואשות לביצועייך הטובים!"
סכנת שחיקה גבוהה של עובדים בתקופות משבר.
האפשרות הראשונה מסייעת לכינרת להתמודד עם המציאות הקשה, וקושרת תמריצים כלכליים לביצועיה, אך אינה מתמודדת עם לחצים אפשריים אחרים שהיא צריכה להתמודד עמם, וגם אינה בוחנת מה מניע אותה. כאן אני מבקש להציג כי פירוש הדבר הוא סכנת שחיקה גבוהה, בנוסף, ייתכן כי מניעים רבי עוצמה אחרים אינם מקבלים התייחסות ועידוד. התוצאה ניצול לא מספיק נבון של יכולות העובדת.
כעוסקים בהעצמה והדרכת עובדים, האפשרות השנייה מגלה אמפתיה וניסיון לתמיכה, אך מכיוון שהיא לא מספיק אקטיבית ואף קצת מעורפלת, כינרת עשויה כלל לא להשתכנע מאמיתות הכוונה. כתוצאה מכך היא לא תנסה לשנות את פעולותיה. בכך התוצאות שיהיה ניתן לקבל ממנה דווקא בתקופה הקשה יהיו ממוצעות ומטה. האפשרות השלישית היא בעלת הסיכוי הרב ביותר להפקת התוצאות הרצויות. לפי המחקרים האחרונים מתברר כי אין אפשרות לנתק את עולמות הנוספים של העובדים והמנהלים מהעולם של העבודה.
המסקנה הברורה כי ככל שמקדישים יותר תשומת לב לחיי העובדים מחוץ למקום העבודה - כך מקבלים מהם יותר כשהם עובדים, בייחוד בתקופות משבר והאטה. כשמכירים בלחצים שכינרת נתונה בהם, ומוכיחים לה שההנהלה רואה בה אדם שלם, גדלים הסיכויים שהיא תגיב למאמצים אלה בנאמנות ובמאמץ עילאי מצדה.
היתרונות בחלופה השלישית.
באימוץ האפשרות השלישית המועדפת - אין הדבר אומר כי כינרת יכולה לעשות ככל העולה על רוחה. מדובר בהצעה לשינויים והתאמות קטנות, כמו שינוי שעות העבודה כדי להתחמק מהפקקים במשך חודש, ואם ניכר שיפור בעבודה ובחיים האישיים, אפשר לשנות את שעות העבודה כליל. יכולת תקשורת אפקטיבית דו צדדית והבנה כי לעובדים יש עולמות נוספים מחוץ לעולם של העבודה נועדו ליצור את מה שאני מכנה מודל "מנצח – מנצח" הכוונה "זכייה בכל הכיוונים".
הם נועדו לתרום בבת אחת למקום העבודה, לבית, לקהילה ולהעצמה אישית של העובד עצמו. כשאנשים מרגישים כי מקום העבודה מקצה להם תשומת לב התוצאה מפתיעה: הסיפוק והביצועים גדלים - כולל העבודה. אשמח להרחיב על פעולות אקטיביות שעשינו בעבר מול הנהלות מנהלים וחברות.