כל מנהל בכל תפקיד ומדרג חייב מפעם לפעם לעשות חשבון נפש אישי. למנהלים המצטיינים יש הרבה יותר "ימי כיפור" מאשר בלוח החגים היהודי. הם מאמצים את התובנה האומרת כי מנהלים מצטיינים חייבים לעשות חשבון נפש כדרך חיים. ביום זה הם עושים חשבון נפש אישי, עסקי ורוחני. הם מנסים להבין היכן טעו? מה לא ראו נכון? מה הן השגיאות שעשו? ברבעון האחרון? בשנה העסקית שתמה? בעשור האחרון? הם לא מפחדים לשאול במי פגעו בשוגג? רבים מסוגלים לבקש סליחה מאלה שנפגעו ומתכוננים למשימות שעומדות בפניהם ברבעון הבאה, או בשנה הבאה. הם תמיד מבקשים לראות טוב יותר את המציאות.....
מנהלים מחפשים דרך.
ככלל, אנו חיים ומתפקדים על בסיס פרדיגמות – הרגלים שרכשנו בעבר. הרגלים וערכים הוטמעו בנו לאורך השנים. אנו רואים את המציאות דרך משקפים המסננות את התמונות האמיתיות. אנו רואים את העולם, את השוק, המתחרים, את הלקוחות ואת העובדים דרך המשקפיים הסובייקטיביות שלנו. כול אחד מאיתנו חושב שהוא רואה את המציאות האחת והיחידה. החיים, כמו גם המחקרים האחרונים בתחום הניהול, הפסיכולוגיה ואינטליגנציות הרגשיות – העסקיות מוכיחים את ההפך.
ציירו את תמונת ההצלחה
כעוסקים בייעוץ ארגוני אנו מבקשים לקבוע כי העיוורים" בניגוד "לרואים" פיתחו וחיזקו חושים נוספים. מתברר כי הם "העיוורים" רואים טוב יותר מאיתנו "הרואים" לא אחת אומרים לנו לא לחצות את הגשר עד שנגיע אליו, אבל את העולם מובילים אנשים אשר "חצו גשרים" בדמיונם הרבה לפני כל השאר. פול ג'. מאייר. בשנה הבאה מי ייתן וכל אחד מאיתנו יחצה את גשר חלומותיו....... בברכת המשך הצלחה וצמיחה לכולנו ושנת פעילות עסקית פורייה ואפקטיבית הרבה יותר. לקבלת פרטים על תוכנית "דיאלוג בחשכה" לפורום מנהלים והנהלות והמלצות לחץ כאן.
לימדו להקשיב
אנו כמנהלים בחשכה פעמים רבות מניחים שאנו רואים את כל התמונה. בפועל אף פעם איננו יכולים לדעת בוודאות כי מה שאנחנו חושבים שרואים זאת בעצם המציאות כפי שמשתקפת בצורה אובייקטיבית. לא אחת אנו שבויים בפרדיגמות המעוותות את ראיית התמונה והמציאות. המחיר שכל אחד מאיתנו משלם בחייו הפרטיים, בעבודה ובעיקר בתפקידי ניהול, הוא מחיר גבוה. הפירוש השגוי של המציאות יחד עם הקושי לראות את הצד האחר – ולאפשר גם למה שאינו מובן מאילו –להבחן כל פעם מחדש גובה מכולנו לא אחת מחיר כבד.
שפרו את כישורי האינטליגנציה הרגשית
כמה מאיתנו משקיעים באופן שוטף בפיתוח חושים ורגישויות כלפי אירועים, אנשים, עמיתים? האם אנו מגלים אמפתיה מספקת? האם אנו פתוחים להקשיב ולהבין לפני שאנו מבקשים להיות מובנים? האם אנו מקבלים החלטות או קובעים מדיניות? מתי אפשרנו לעצמנו להקשיב ולהבין לעומק את האדם העומד מולנו? האם הצלחנו לשפר ולפתח את מיומנויות האינטליגנציה הרגשית שלנו? נושאים הנ"ל זוכים למיקוד יתר בתהליכי אימון מנהלים, בתהליכי פיתוח מנהלים והנהלות וכן אנו מקפידים לעסוק בכך בכל ההיבטים של קורס המנהלים הייעודי אותו אנו מתאימים לכל ארגון ככפפה ליד.
צאו מאזורי הנוחות המוכרים
מנהיגים ומנהלים מצטיינים הם כאלה אשר אינם שבויים בהרגלים של עצמם. הם כאלה שתמונת המציאות שלהם קרובה עד כמה שניתן למציאות האמיתית. הם פיתחו לעצמם יכולות לחזק את הבנת התמונה באמצעותם הם ובאמצעות אחרים. הם מגלים אמפתיה, קשובים, סקרניים וחוקרים. מנהלים ומנהיגים עסקיים טובים מניעים עובדים ומערכות אל עבר החזון באמצעות הנחלת מוטיבציה, הנחיה, הענקת השראה, הקשבה ושאלת שאלות .
אשמח להכיר
לא אחת אומרים לנו לא לחצות את הגשר עד שנגיע אליו, אבל את העולם מובילים אנשים אשר "חצו גשרים" בדמיונם הרבה לפני כל השאר. פול ג'. מאייר. בשנה הבאה מי ייתן וכל אחד מאיתנו יחצה את גשר חלומותיו....... לקבלת פרטים והמלצות ואו על תוכניות לפיתוח מנהלים, ליווי ואימון אישי ועל תוכניות מתקדמות למנהלי מכירה .צרו קשר ישיר איתי 0544814332 או שלחו דוא"ל abc@nihul4u.co.il [/fusion_text]
[/fullwidth]