במהלך השנים האחרונות היכולת לבחור נכון ביועצים עסקיים ובנותני שירותים אחרים הפך לקשה במיוחד. בעשור השני של המאה ה- 21 ולקראת העשור החדש שעומד בפתחה של שנת 2022 אנו ריכזנו בעבורכם המלצות שיכולות לעזור לכם לבחור באופן מושכל את היועץ העסקי הכי מתאים לכם ולארגון שאתם מובילים כמנכ"לים או כבעלים. יועץ עסקי, חברות ייעוץ אירגוני בימים אלה מהווים השלמה ניהולית נדרשת לכל ארגון וחברה המבקשים לצמוח ולהתמודד טוב יותר עם אתגרי השוק המתחרים והלקוחות. הם מציעים שירותים רבים שיכולים לעזור לבעלים לחברה ולמנכ"ל בכדי ללמוד וליישם שיטות עבודה, שיווק פיתוח עסקי ומכירות כל זאת בכדי לפתח ולהשביח את ערך החברה ובו בזמן להתמקד בהדרכה, בפיתוח מיומנויות וכישורים אצל עובדים ומנהלים.
להלן ההמלצות העדכניות לשנת 2022 שעשויות לתת לך כלים טובים יותר לבחור נכון ביועצים עסקיים איכותיים:
בדוק רקע השכלתי וניסיון ניהולי
מרבית היועצים העסקיים הנחשבים יכולים להציג קבלות ורקע אקדמי ראוי. שווה להתעמק ולבחון מהיכן מגיע הידע והניסיון? זאת הדרך המומלצת לבחון ולהשוות ובעיקר זה יכול לעזור לכם לקבל החלטה נכונה ולהימנע מבחירות שגויות. ביצוע השוואתי המשולב עם רקע ניהולי והמלצות לעזור לכם לבחור יועץ עסקי ואו יועץ אירגוני בעל מוניטין ידע וניסיון שבהכשרתו יכול לעזור לכם למצוא דרכים לשיפור ביצועים והתמודדות עם משברים וצמיחה.
בחנו את הניסיון בפועל מול חברות וארגונים
כידוע רוב רובם של היועצים העסקיים מציגים את עצמם לא פעם גם כמנטורים עסקיים, כמאמנים – קואצ'רים וכמובילי תהליכים של שינוי וצמיחה. ההמלצה הכי נכונה וטובה שלי אליכם מתמקדת לכם כלקוחות לבחון לעומק את הניסיון שלהם מול הנהלות מנכ"לים וחברות – את היסטוריית העבודה שלהם לאורך השנים. ככל שתעמיקו יותר תוכלו לזהות בצורה הרבה יותר מדויקת את ההתאמה של היועץ העסקי הנכון והמתאים לצרכים שלכם.
יועץ עסקי בעל ניסיון מעשי הדרוש לכם בכדי להיות בעבורכם שותף לעשייה בכדי לעמוד באתגרים הייחודיים של ניהול העסק שלכם במאה ה- 21. הדרך הכי קלה ונכונה לבחון את ההמלצות המופיעות באתר היועץ. המלצות אנונימיות – יכולות להצביע על "בעייתיות קלה". חפשו גם "סיפורי לקוח" בכדי ללמוד על ניסיון העבר של היועץ העסקי מול דילמות ואירועים שחווה עם לקוחותיו לאורך השנים. זה ייתן לכם אינדיקציה לגבי ההתאמה שלו לצרכים שלכם.
בדקו באם יש להן מיומנויות משלימות לתחום הייעוץ העסקי?
חשוב כי נדע שלמרבית העוסקים בייעוץ עסקי יש מיומנויות נרחבות גם בתחומים נוספים חשובים לא פחות מההיבטים של הייעוץ העסקי. חפשו את היועצים העסקיים המקצועיים שיש להם ידע וניסיון ומסוגלים להציע פתרונות גם בתחומי השיווק, המכירות, ההדרכה ועבודה מול מנהלים וכן כאלה שיש להם ידע וניסיון בייעוץ ארגוני והובלת תהליכי שינוי וצמיחה. בחן תמיד את כלל הכישורים הארגוניים של היועץ העסקי בכדי ליהנות ממעטפת הוליסטית יותר בכל מה שקשור להבאת האסטרטגיות הארגוניות הטובות ביותר המתאימות לצורכי הארגון ולצורכי המנכ"ל והבעלים.
בדקו האם יש להם ניסיון בעולמות התוכן שלכם?
חפשו תמיד גיוון וידע מקיף של יועצים עסקיים שחוו לאורך הקריירה שלהם תהליכים מול חברות גדולות ובעיקר חוו שווקים תחרותיים ומשתנים. היועץ העסקי חייב להביא לתהליך גם היכרות מעמיקה של השוק, מתחרים ובעיקר להכיר היטב את המגמות ששוק המטרה שלך חווה בארץ ובעולם. חשוב שיהיה בעל סט כישורים – כישורי תקשורת ואינטליגנציה רגשית גבוה, המשלימים את יכולותיו המקצועיות מלבד הכישורים הייעוצים והארגוניים המקובלים. ייעוץ עסקי אפקטיבי ויעיל, או אימון וייעוץ ארגוני אינם מקצועות רגילים! חברות ועסקים צריכים להבין כי בחירה נכונה של יועץ עסקי מביא בפועל להשלמת חוסר בכלים מקצועיים ובידע ניהולי, עסקי וידע בתחום המכירות והשיווק. חפשו תמיד להצטייד ביועצים עסקיים מקדמים.
תשאלו באם ביכולתו של היועץ העסקי להביא לתמורות נוספות בתהליך?
חשוב לוודא כי באותו העלות של גיוס יועץ עסקי, תוכלו לקבל שירותים ומוצרים נלווים לתהליכים. תמורות נוספות כמו "חומרי הדרכה" תוכניות העצמה, ליווי ותמיכה גם לצוות המנהלים, הרצאות וסדנאות ועוד. אל תחששו לשאול ולוודא באם התהליך הוא חד מוקדי? או מגוון שמשלים ומהווה לתהליכי הייעוץ העסקי – פנים נוספים.
בדקו נכונות לקבל מפגש היכרות או הדגמה בחינם.
מציע ומבקש כי אף פעם לא תקבלו החלטה על גיוס יועץ עסקי או כל יועץ אחר מבלי לקיים מפגש אחד או שנים להיכרות. החיבור של חברה, מנכ"ל ואו בעלים מול גורם ייעוצי כזה או אחר דומה למצב שבו אדם בוחר לעצמו פסיכולוג? בתהליך הראשוני כל צד חייב לבחון את האפשרות של החיבור הפיסי – התקשורתי ברמה הבינאישית עוד לפני ההתאמה העסקית. יועץ עסקי שלא מוכן להגיע לפגישה אחת או שתיים להיכרות ללא כל מחויבות ועלות – פחות מומלץ לדעתי. לפעמים מתברר כי "הכימיה" לא עובדת לאחד מהצדדים ואז לא קרה דבר. הצדדים נפרדים טרום התנעת תהליך.
בדקו היתכנות לחיבור "רגשי" האם אתם מרגישים בנוח בחברתם?
פעמים מומלץ ללכת עם תחושת "הבטן". היה ואין "קליק" ברבע השעה הראשונה – היה נכון כי לא תתקדמו לשלבים הבאים. היה ולא הצלחתם ליצור אמפתיה והבנה כנה ואמיתית לצד השני – אין סיבה להמשיך. יועץ עסקי חייב להיות האיש הכי קרוב והכי דיסקרטי בעבור המנכ"ל ואו הבעלים. אמון ותקשורת פתוחה היא אבן הבוחן המרכזית להצלחה העתידית המשותפת. היה ותזהו כי אתם חולקים את אותה התרבות, אותם הערכים ואף את אותו חזון – הרי יש לכם מתכון להצלחה.
בדקו באם היועץ העסקי רק "נותן עצות" ולא מוביל תהליכים?
היה ואתם מחפשים יועצים עסקיים שרק "מלטפים לכם את האגו" היה נכון כי לא ניפגש. היה ואתם מחפשים יועץ עסקי עם ניסיון שמאמין כי תפקידו ללמד להדריך ולהעצים אזי יש על מה לדבר. בתהליכים שאני מוביל כיועץ עסקי – אין אני נשאר רק במגרש של "נותן העצות". אני יחד איתך כמנכ"ל וכבעלים בונה תוכנית, קובע יעדים להשגה ומוביל תהליכים. בעבורך אני הופך "לסוכן שינוי" שיחד איתך מניע ומוביל תהליכים.
השוו מחירים. השוו "תפוזים לתפוזים"
הכיצד משווים עלויות וכדאיות של יועץ עסקי מקצוען? הכיצד מתמחרים את השירותים שלו? האם לעבוד על בסיס שעתי? על בסיס ריטיינר חודשי? או על בסיס מיקור חוץ? ככלל אין אני מאמין ביכולתם של יועצים עסקיים לבצע ניסים מהיום למחר. אין אני מאמין בקיצורי דרך ובכשפים ולכן תהליך ייעוץ עסקי ראוי היה נכון להתבסס על תהליכים מתמשכים ומדורגים. השלב הראשון בדיקת היתכנות קצרה. גיוס היועץ העסקי לביצוע פעולה ייעודית קצרת טווח ועלות כמו למשל "סיעור מוחות" איפיון מצב קיים? או הרצאה או סדנה קצרה לפורום הנהלה ומנהלים. היה והשלב הזה עובר לשביעות רצון הצדדים רק אז נכון לשקול לעבור לשלבים הבאים: ריטיינר חודשי או הסכם מיקור חוץ. תמיד תשוו מחירים תשוו "תפוזים לתפוזים"
בדקו היכן היועץ העסקי מרגיש בנוח יותר? מול חברות גדולות או מול עסקים פרטיים?
מבקש ליידע אותכם בנושא מאד חשוב וקריטי. היה נכון שתדעו מהו תמהיל הלקוחות שהיועץ העסקי רגיל ואוהב לעבוד מולם? בעוד שיועצים עסקיים מעדיפים להיצמד למנכ"לים של חברות ותאגידי ענק, שם הם מרגישים הכי טוב ונמצאים במגרש הביתי שלהם – הם יהיו פחות מתאימים לגיוס ולעבודה כיועצים עסקיים בעבור חברות בינוניות וקטנות. יועצים עסקיים אחרים יהיו רגילים לעבוד מול בעלי עסקים קטנים וחברות של עד 100 עובדים לכל היותר. ראו מי מהם הכי מתאימים לאופי וגודל החברה שלכם. אספו מודיעין על היועץ העסקי ועל הלקוחות והניסיון שלו לאורך השנים. עשו זאת באמצעות האתר והרשתות החברתיות והמקצועיות.
בקשו המלצות – עשו מחקר ומודיעין עסקי
לפני כל החלטה מחוץ לעולמות העסקיים והניהוליים כמעט כל אחד מאיתנו מבקש לקבל המלצות על כל נותן שרות. החל מרופא מומחה, עורך דין, פסיכולוג, אפילו שיפוצניק וחשמלאי – אז מדוע לא נכון לבקש המלצות על יועץ עסקי? זאת דרך חכמה ומומלצת לבחור יועץ עסקי איכותי. בדקו את הניסיון שלו לאורך השנים עם לקוחות ובעיות דומות? בקשו לדבר עם מנכ"לים ובעלים שעבדו לאורך השנים איתו? הדבר עשוי למנוע טעויות ובזבוז כספים מיותר. מומלץ שתעשו כך בכדי לעזור לכם לייעל את תהליך בחירת היועץ העסקי שמציע את הכישורים הדרושים כדי לעזור לחברה ואו לעסק שלכם להצליח.
בדקו התאמה של שפה תרבות וערכים!
בצעו ראיונות עומק עם יועצים עסקיים שעשויים להתאים לכם לתהליכים. מדוע נכון לבצע תהליכים מובנים וארוכים בגיוס עובדים ומנהלים? ולמה לא נכון לאמץ את אותה השיטה בגיוס יועץ עסקי? דרך קלה לבחון את כישורי התקשורת וההתאמה לצרכים של יועץ עסקי - היא לקבוע ראיון היכרות איתם במשרדך. להקצות לנושא שעה ויותר ולבחון יחד את ההתאמה. פעולה זו היא דרך נהדרת לבחון את כישורי התקשורת של יועץ העסקי מולך כמנכ"ל ואו כבעלים. פעמים החיבור הבינאישי חשוב לא פחות מהאסטרטגיות ניהול העסק. היה ואין קליק אישי בהיבט התקשורתי אזי המיומנות והתשוקה לא יהיו מספיקים.
העלויות של ייעוץ עסקי אפקטיבי
עלות הייעוץ ומשך הזמן הנדרש להתנעת תהליכים אפקטיביים תלוי באיכות היועץ העסקי – חברת הייעוץ ומורכבות התהליכים. עלות שעת יועץ עסקי יכולה לנוע מ- 280 ₪ לשעה ועד ל- 480 ₪ ויותר לשעת ייעוץ עסקי. חשוב להבין שבגין כל שעת ייעוץ פרונטלית, היועץ העסקי מבצע לפחות 2.5 שעות "בק אופיס". חברות ייעוץ עסקי גדולות יכולות להגיע למחירים גבוהים הרבה יותר. הפורמט היותר נכון לעבודה ולהתקשרות עם יועץ עסקי או חברה הנותנת שירותי ייעוץ ופיתוח ארגוני הוא באמצעות ריטיינר חודשי לתקופה של 6 חודשים ויותר. רק כך בהבנתי ניתן להגיע להובלת תהליכי השינוי הנדרשים ולהביא ערך ותועלות לחברה ולמנהליה. נקודת הייחוס הכי מומלצת לתהליכים כאלה מחייבת את מקבל ההחלטה להבין שייעוץ עסקי רציני לא עוסק בפתרונות קסם ובתהליכים שמתבצעים מהיום למחר.
בחירת יועץ עסקי מומלץ – לא משימה קלה כלל
ייעוץ עסקי במסגרת ריטיינר חודשי יכול לנוע בין 9,600 ₪ לפני מע"מ לחודש למשך 12 חודשים לפחות ועד 16,900 ₪ לחודש לפני מע"מ, לריטיינר חודשי קצר למשל 6 חודשים בלבד. עלות הריטיינר החודשי יורדת ככל שתקופת הריטיינר גדלה. כפי שוודאי שמתם לב, בחירת יועץ עסקי איכותי – אינה משימה קלה כלל. אל תהססו להשתמש בעצות אלה כדי לעזור לכם לבצע חיפוש וגיוס ראוי של יועץ עסקי איכותי ובעל ניסיון בכדי שיהיה פרטנר לעשייה ולהצלחה מול הצרכים של הארגון שאתם מובילים. כיועץ עסקי אני אשמח שנכיר. פגישת היכרות ואו פגישת עבודה לבחינת היתכנות והתאמה לעבודה משותפת תמיד מבחינתי מומלצת והיא מבוצעת ללא כל עלות. אני מאד מאמין כי אנשים עושים את ההבדל. בכל תחום בכל נושא ובעיקר בתחום הניהול והעסקים.
בוא וניפגש
כעת, זהו המקום להציע לכם להתקשר ישירות אלי - למשה גרימברג 054-4814332 ולקבוע פגישת היכרות ראשונית. להזמנת שירותי יועץ עסקי, ייעוץ ארגוני והובלת תהליכי הבראה שינוי וצמיחה המומלץ על ידי מנכ"לים ובעלים ולה ידע כלים וניסיון מוכח להוביל תהליכים מוצלחים פנו ישירות למייל של משה גרימברג- abc@nihul4u.co.il כתבו בכמה מילים מה אתם מצפים מתהליך משותף ונקבע פגישה ראשונית להיכרות וללא כל עלות.