האם יש לכם את התכונות ההכרחיות על מנת להפוך למצליחנים? כמה אנשים מבריקים אתם מכירים בסביבתכם הקרובה שלא הצליחו בכל מה שהתחילו? האם ידעתם כי אדם בארה"ב בשם לאנגן שלו מנת משכל של 195  30% יותר משל אינשטיין גר "בחור" במונטנה ולא השלים תואר ראשון? האם ידעתם כי מנהל פרויקט מנהטן ופצצת האטום האמריקאית, רוברט אופנהיימר סבל כל חייו מדיכאון ואף באחת מתקופות השפל ניסה לרצוח את אחד מהמרצים שלו באוניברסיטה?

אתרו את מנגנוני ההצלחה

כמו תמיד, משפטי המפתח - הציטוטים שהשאירו בי חותם קשורים לנושא ומחזקים את התובנה עד כמה חשוב לנסות ולהבין את מנגנוני ההצלחה של המצליחנים? לפיכך משפטי המפורסמים החודש נוגעים בתובנות המזהות הצלחה ומצליחנים. הציטוט הראשון הוא של תומאס פ. בקסטון הקובע כי לפעמים להתמדה ולנחישות סיכוי גדול יותר להצליח : • " עם כשרון רגיל ועם התמדה בלתי רגילה, אפשר להשיג כל דבר". תומאס פ. בקסטון. הציטוט השני בא מפיו של נפוליאון בונפרטה, המציין כי ללא טיפה של מזל גם הכישרון והיכולת הנפלאה לא תושיע? • "יכולת ללא הזדמנות אינה שווה דבר". נפוליאון בונפרטה.

סוד ההצלחה הניהולית?

אז מהו סוד ההצלחה של האנשים המצליחים ביותר בעולם, ומדוע אחרים, מוכשרים לא פחות, נכשלים? איזה חלק מהצלחתם של המצליחנים תלוי בכישרונם ואיזה חלק הוא תוצאה של נסיבות אחרות? כמה שליטה יש לנו על חיינו וכיצד ניתן להציל את הכישרונות המבוזבזים שנופלים לצד הדרך? תשובות לכך ניתן לקרוא בספרו של מלקולם גלדוול - "מצוינים", (הוצאת כנרת, זמורה ביתן, דביר). האם יש לכם את תמהיל התכונות העשוי להפוך גם אותכם למנהלים מצטיינים ומצליחנים? בואו ונראה ונכיר את התכונות ההכרחיות למנהלים הנדרשות להפוך למצליחנים.

מה מאפיין מנהלים מצליחנים?

כיועץ ארגוני הצמא לידע חדש, נהניתי לקרוא בין 272 עמודים ולהבין הכיצד מנסה גלדוול, עיתונאי שנהפך לסופר שנהפך למרצה שנהפך לגורו ולאדם אמיד ומצליח בעצמו, לפצח את מנגנוני ההצלחה של כמה מהאנשים המצליחים ביותר בעולם. לבדוק מה אפשר לביל גייטס, הביטלס, מוצרט, אופנהיימר ורבים אחרים להגיע אל ההישגים יוצאי הדופן שלהם - ובעצם לנטרל את המיסטיקה של ההצלחה ולעמעם את ההילה שיש סביבה. מה עושה אותם למוצלחים על חשבון מאות האלפים שלא הצליחו למרות נתוני הפתיחה היותר טובים?

תזמון, מזל, עבודה קשה ובעיקר נחישות

גולדוול בספרו קובע כי "את מכלול התכונות שיוצרות הצלחה קשה יותר למדוד". מדובר בתמהיל מסובך ומורכב שאנשים לא יכולים לומר עליו וואו! כי הוא לא תוצאה של משתנה אחד פשוט - כמו כישרון אישי או הכסף של ההורים או מזל מצוין שקל להסביר. מה, אם כן, עושה מצליחן לכזה? כישרון, כסף או חריצות, על פי הספר גלדוול, אינו נותן תשובה מספקת. "העולם הוא מקום כאוטי", הוא אומר, "מעט מאוד מהמתרחש בתוכו אכן נתון לשליטתנו. לכן רק צירוף של תזמון מושלם, תנאי פתיחה נוחים, מזל יוצא דופן, תחושת משמעות והרבה עבודה קשה והתמדה - האפשריות רק בתנאים מסוימים.

מיקוד ורצון להשאיר חותם

כל אלה תורמים הרבה יותר מכישרונם האישי של המצליחנים" הוא מסכם. "את מכלול התכונות שיוצרות הצלחה קשה יותר למדוד", מוסיף גולדוול. מדובר בתמהיל מסובך ומורכב שאנשים לא יכולים לומר עליו וואו! כי הוא לא תוצאה של משתנה אחד פשוט - כמו כישרון אישי או הכסף של ההורים או מזל מצוין שקל להסביר. אני חושב שאנחנו נוטים לעבר ההסברים הפשוטים, והסבר המצליחנות לא מספק כאלה". על פי דבריו מתברר כי למצליחנים זהות מוגדרת. מיקוד התמקצעות והשקעה אין סופית להשגת יתרון בתחום מומחיותם.

לקבלת שעת ייעוץ וסיעור מוחות ללא התחייבות אנא הזן את הפרטים


כלל 10,000 השעות מבטיח הצלחה

כלל המיקוד ו- 10,000 השעות. הוא הכלל הקובע! כי נדיר מאוד למצוא אדם מצליח במיוחד שלא השקיע לפחות עשר שנים מחייו בהתמקצעות והתמקדות בתחום פעילותו, והוא עונה על הצורך בעבודה קשה והתמדה. אילולא היה משקיע גייטס ועשרות רבות של מצליחנים כל אחד בתחומו ומתמקצעים בתחום הצר והמוכר, כיצד היו עוזרים להם תנאי הפתיחה הנוחים או תחושת המשמעות?

כישרון לא תמיד מספיק להצלחה ניהולית

לא פעם לתזמון המדויק יש מקום לא פחות חשוב בקביעת עתיד המצליחן, יש שיקראו לזה מזל. "בעולם שבו האתוס המוביל הוא הערצה למי שהצליח במו ידיו. קשה לכולנו לקבל את העובדה שמצליחנות פירושה הרבה יותר מכישרון אישי, ושאם נרצה לעודד מצליחנות צריך לשנות את כללי המשחק הבסיסיים". הספר בא לנסות ולהסביר מדוע הצליחו אלה שהצליחו, או כדי להסביר מאין נובע הכישלון? נדמה לי כי בסופו של עניין הספר אמור לאפשר לקוראיו לחשוב מדוע באמת יש פער עצום בין עניים לעשירים וממה הוא נובע. אני רוצה - וחשוב לי - שאנשים שלא ממש מצליחים יבינו שחוסר ההצלחה שלהם אינו רק אשמתם שלהם" מסכם הסופר.

מדוע מצליחים המצליחנים בעולמות העסקים והניהול?

מהניסיון שצברנו בתחום ניהול הצלחות מתברר ללא כל צל של ספק כי "מיקוד ותיאום ציפיות" הוא אחד מהכלים היותר חשובים להצלחה. הוא כלי הכרחי בדרך להגשים תהליכים ממוקדי תוצאות יעילים יותר? פתחנו מתודולוגיה הנותנת כלים למנהלים וארגונים להפוך את עצמם "למצליחנים" כיצד להתמודד טוב יותר עם ניהול הזמן והמשימות. אני מבקש לשאול? האם יש לכם את התכונות ההכרחיות על מנת להפוך למצליחנים? ומבקש לקבוע כי אפשר לשפר ביצועי ניהול ומנהיגות.

תוכניות הדרכה, העצמה ופיתוח מנהלים

אנו מציעים מגוון רחב של תהליכים של יעוץ ארגוני- פיתוח עסקי וליווי שטח למנהלים ולכוחות מכירה. אנו נותנים כלים וליווי ישיר להגדלת הנוכחות בשוק ומול המתחרים. אשמח לתת לך מידע נוסף ואף לבדוק קיומו של מפגש עבודה ראשוני שיעסוק בניתוח ההזדמנויות והאיומים על המאמץ שלכם להפוך "למצליחנים" בשוק המטרה המרכזי שלכם. לחץ כאן לפניה ישירה למשה גרימברג.

לקבלת שעת ייעוץ וסיעור מוחות ללא התחייבות אנא הזן את הפרטים