ארגון הוא מעין גוף, שלפעמים יש לו איברים. (הם המחלקות השונות שבו, הפועלות בנפרד אך תלויות זו בזו לפעילות הארגון המושלמת), והוא שומר על חייו דרך תפעול יעיל וסינרגטי של כל יחידותיו. על מנת לשמור על האיברים החיוניים הלב והריאות של הגוף הזה, יש צורך בחשיבה אסטרטגית. יש לבחור אסטרטגיה שתאפשר לא רק פעילות ארעית, הפעלה וכיבוי של המכונות או מענה לטלפונים – אלא הרבה יותר מזה.

צרו סינרגיה

החשיבה האסטרטגית תועיל לארגון בכל שהיא תקבע מוטו, חזון, ערכים, עקרונות פעילות. או אם תרצו – נתיב, דרך, ייעד, לפעילות הארגונית והניהולית האופטימלית. לא עוד ניהול על בסיס "כיבוי שריפות". נאמץ מודל פעילות על פי הצרכים – אלה הן פעילות מכוונת על מנת להשיג מטרות ראויות ומדידות. הן תמיד ישמרו על היתרון התחרותי של הארגון ויעילות התפעול, השיווק הפרסום והפעילות המסחרית בתחום המכירות.

ארגון ללא חשיבה אסטרטגית הוא ארגון צולע

אסטרטגיה במובן הרחב כוללת מספר תחומים המשיקים לעולמות העסקיים. החשיבה האסטרטגית צריכה להוביל אל מסמך ארגון אסטרטגי מסודר. תוכנית אסטרטגית עדכנית כוללת ובה נמנה את מטרות הארגון לטווח הקצר, הבינוני והארוך. אנו כיועצים אסטרטגיים "נפרק" מטרות אלה לטקטיקות או משימות על מנת להשיג מטרות אלה. החשיבה האסטרטגית תדע לכוון את הפעילויות שאנחנו עושים כארגון עסקי בהווה לא רק להגדלת הרווחיות של החודש הבא.

תשקיעו בשיפור מיומנויות ובהדרכות

אנו כיועצים עסקיים, מתמקדים, בהשגת מטרות מובנות, יציבות, משמעותיות ומרחיקות לכת. כמו למשל הרחבת הארגון, החלפת המכונות במתקדמות, הרחבת הפעילות, הגדלת פלח שוק ועוד. בנוסף אנו פועלים לשיפור מתמיד בהון האנושי באמצעות סדנאות קורסים והרצאות השראה לעובדים ולמנהלים, יחד עם שיפור מערכו הניהול, התגמול ותנאי העבודה בארגון.

מי אחראי לחשיבה האסטרטגית בארגון?

כמו בכל דבר אחר בארגון, הזרימה היא תמיד מקדקוד המשולש כלפי מטה. קשה מאוד לצפות מעובדים ומנהלים זוטרים שיגלו יצירתיות בעבודה, או שיתחייבו לעקרונות פעילות על פי התכנון האסטרטגי, כאשר זה אינו המסר הברור שהם מקבלים מההנהלה, המנכ"ל ומהמנהלים הישירים והעקיפים שלהם, הם הקדקוד שמכון את זרימת התוכנית האסטרטגית מטה.

אם כן, החשיבה האסטרטגית והתוכנית האסטרטגית העדכנית, חשוב שתגיע או תקבל אישור מהדרגים הגבוהים ביותר בארגון. מההנהלה, המנכ"ל ושאר צוות הניהול הבכיר. היא חייבת להיות ברורה ומובנת ובעיקר פשוטה ליישום. עבודה לאור מטרות אסטרטגיות תידרש לכל רוחב הארגון, מכל מנהל או עובד.

איך מתחילים לנהל ארגון לאור תכנון אסטרטגי?

ארגונים רבים פועלים ללא תכנון כלל, אפילו מבלי שנערכה תכנית עסקית טרם הקמתם. לא פעם, אנחנו רואים בזבוז של משאבים וצמצום של רווחים בשל היכרות לא מספיקה עם פעילות הארגון בתוך הסביבה התחרותית. זאת ועוד, לאור בחירות משתנות של הצרכנים ושינויים טכנולוגיים.

האם אפשר לשנות את זה? האם אפשר לאמץ חשיבה אסטרטגית וניהול על פי יעדים? מהניסיון שצברנו מתברר כי החשיבה האסטרטגית היא דרך חשיבה שניתן לסגל אותה ברמת הארגון והמנהלים. ככל שניכר כי היא משפיעה על פעילות הארגון לטובה – היא הופכת לטבע ניהולי ועסקי מצטיין בכל שדרת הניהול בחברה.

חזון  ואסטרטגיה עדכניים

אם אתם בוחרים להתחיל ממש היום בהוספה של תכנית אסטרטגית עדכנית לפעילות הארגון? אנחנו מציעים שתפנו ליועץ ארגוני מומחה, שיסייע בתכנון אסטרטגי ראשוני ובאימוץ חשיבה אסטרטגית על פי טכניקות מובנות ויעילות למנהלים. מרגע שהתהליך יתחיל – אתם עשויים לשים לב שהארגון פתאום לא סתם מתקדם – אלא הוא מתקדם עם חזון, מטרה ויעד – מהר יותר. יעיל יותר, ואפילו יותר נעים למנהלים ולעובדים.

שווה כי ניפגש

נשמח לעזור לך. בואו להעמיק בנושא. בוא לקרוא ולהבין מהי אסטרטגיה? אחר כך נשמח להעניק גם לך מפגש סיעור מוחות במתנה שיהיה חלק מרכזי בתהליך חשיבה אסטרטגית וניסוח של תכנית אסטרטגית מקצועית. שתהווה גרעין להתפתחות הארגון למשך שנים רבות ותאפשר להוסיף, לשנות, ולהתאים אותה לאורך חיי הארגון. פנו אלינו עוד היום לקבלת פרטים נוספים!