תקופות משבר הן אתגר משמעותי עבור כל עסק, ובמיוחד עבור חברות ועסקים משפחתיים. עסקים אלה מתמודדים לא רק עם האתגרים הכלכליים הכלליים. אלא גם עם לחצים משפחתיים פנימיים ועם קשיים בניהול תקין בתקופה מורכבת. אנו כעוסקים בייעוץ אסטרטגי ובייעוץ עסקי מאז 2006 מבקשים לקבוע כי ייעוץ אסטרטגי מקצועי יכול לסייע לחברות ועסקים משפחתיים לנווט את דרכם בתקופות משבר. להתגבר על האתגרים, לצלוח את המשבר ולחזק את עתידם העסקי. זאת ועוד, הנהלות ומנכ"לים מקצועיים מבינים כי פעמים תקופות משבר מאפשרות לגדול ולצמוח. לצמוח על חשבון מתחרים שמתקשים לשרוד ולהם מחסור בהון ובמשאבי ניהול לשרוד את המשבר.

ייעוץ אסטרטגי – מניע צמיחה

מאמר זה יסקור את האתגרים הייחודיים שעומדים בפני חברות ועסקים משפחתיים בתקופות משבר, וידון בחשיבות ייעוץ אסטרטגי מקצועי להתמודדות יעילה עם אתגרים אלה. הפוסט הניהולי יציג את היתרונות של ייעוץ אסטרטגי, ייעוץ עסקי עדכני. אתאר את עקרונות עבודתו של יועץ אסטרטגי עם חברות ועסקים משפחתיים. אנסה כאן להעניק ולהציג מספר טיפים והמלצות ליישום ייעוץ אסטרטגי מוצלח.

האתגרים הייחודיים של חברות SMB ועסקים משפחתיים בתקופות משבר

אני ממליץ כי בתקופות משבר יש לפנות לאנשי מקצוע חיצוניים ומיומנים. זהו הזמן הנכון שבו חברות ועסקים בקשיים המתקשים להתגבר לבד על מצבי קיצון מלווים במשבר עסקי עמוק.  פונים לבקשת עזרה מחברות ייעוץ ארגוני וייעוץ אסטרטגי שלהם ידע וניסיון מקצועי לעבור מתקופות משבר להבראה ולצמיחה. בשלבים הראשונים אנו מתמקדים בעצירת הדימום. לאחר מכן, פועלים להעניק תבניות ונהלי עבודה ומכירות חדשים. כאלה שיכולים לגרום לחברה או לעסק לשרוד המשבר ולעבור אחרי תקופה קצרה לצמיחה.

הידעתם כי עסקים משפחתיים וותיקים בסכנה גדולה יותר בתקופות משבר?

אתם מכירים את האמרה: "הדור הראשון מייסד, הדור השני מפתח ומעצים, והדור השלישי ללא הנחיה הדרכה וניהול נכון עשוי לחרב את העסק המשפחתי". בתקופות משבר, מלחמות אגו, מלחמות בין המנהלים והמנהלות בדור השלישי לא פעם גרמו להשמדת ערך מוחלטת לעסקים ולחברות משפחתיות. גם כאן, בשלבים הראשונים אנו מתמקדים בעצירת הדימום. לאחר מכן, פועלים להעניק תבניות ונהלי עבודה ומכירות חדשים שיכולים לגרום לחברה המשפחתית לשרוד המשבר ולעבור אחרי תקופה קצרה לצמיחה.

חברות ועסקים משפחתיים מתמודדים עם מספר אתגרים ייחודיים בתקופות משבר, ביניהם:

  • לחצים משפחתיים: משברים כלכליים יכולים להוביל למתחים ולקונפליקטים בין חברי המשפחה המעורבים בעסק. קשיים פיננסיים עלולים להשפיע על יחסים אישיים ועל קבלת החלטות עסקיות.
  • קשיי ניהול: ניהול עסק משפחתי בתקופה של משבר כלכלי מחייב מיומנויות ניהוליות מיוחדות ויכולת קבלת החלטות קשות תחת לחץ. ייתכן שיהיה צורך לבצע שינויים משמעותיים במבנה הארגוני, בנהלי העבודה ובאסטרטגיית העסק.
  • חוסר ודאות: משברים כלכליים מאופיינים בחוסר ודאות רבה לגבי העתיד. קשה לחזות כיצד יתפתח השוק ומה יהיו ההשלכות של המשבר על העסק. חוסר ודאות זו עלולה להוביל להיסוסים בקבלת החלטות ולפגיעה במוטיבציה של העובדים.

החשיבות של ייעוץ אסטרטגי לחברות ולעסקים קטנים

ייעוץ אסטרטגי מקצועי יכול לסייע לחברות ועסקים משפחתיים להתמודד עם האתגרים הייחודיים שלהם בתקופות משבר. יועץ אסטרטגי מנוסה יכול:
  • להציע נקודת מבט חיצונית: יועץ אסטרטגי אינו קשור לקונפליקטים משפחתיים פנימיים ואינו מושפע מלחצים אישיים. הוא יכול להביא נקודת מבט אובייקטיבית וניטרלית ולסייע לבעלי העסק לקבל החלטות מושכלות.
  • לפתח אסטרטגיה עסקית: יועץ אסטרטגי יכול לעזור לבעלי העסק לנתח את המצב הנוכחי, לזהות הזדמנויות ואתגרים ולבנות אסטרטגיה עסקית שתאפשר להם להתמודד עם המשבר ולחזור לצמיחה.
  • לסייע ביישום השינויים: יועץ אסטרטגי יכול לסייע לבעלי העסק לתכנן וליישם את השינויים הנדרשים בעסק. הוא יכול להדריך את הצוות, לספק כלים ותמיכה ולסייע להתגבר על התנגדויות.
  • לחזק את התקשורת: יועץ אסטרטגי יכול לעזור לשפר את התקשורת בין חברי המשפחה המעורבים בעסק וליצור אווירה של אמון ושיתוף פעולה.

עקרונות עבודתו של יועץ אסטרטגי עם חברות ועסקים משפחתיים

אני מבקש לקבוע כי עבודתו של כל יועץ אסטרטגי עם חברות ועסקים משפחתיים נשענת על מספר עקרונות מקצועיים מרכזיים אותם נכון כי תיקחו בחשבון בעת קבלת ההחלטה לגייס יועץ אסטרטגי – יועץ ארגוני לידך:

  • הבנת הייחודיות של העסק: יועץ אסטרטגי צריך להבין את ההיסטוריה, התרבות, הערכים והמטרות של העסק המשפחתי. עליו להיות מודע לאתגרים הייחודיים שעומדים בפני העסק בתקופה של משבר.
  • שיתוף פעולה עם בעלי העסק: יועץ אסטרטגי – יועץ ארגוני צריך לעבוד בשיתוף פעולה הדוק עם בעלי העסק. עליו להקשיב לצרכים שלהם, לחששות שלהם ולרעיונות שלהם.
  • שקיפות: יועץ אסטרטגי – יועץ ארגוני, תמיד צריך להיות שקוף לגבי תהליך העבודה שלו ומטרת הייעוץ. עליו לספק לבעלי העסק מידע עדכני באופן שוטף ולשתף אותם בכל ההחלטות המתקבלות.
  • סודיות: יועץ אסטרטגי צריך לשמור על סודיות כל המידע המתקבל ממנו במהלך עבודתו עם העסק.
  • כבוד: יועץ אסטרטגי צריך לכבד את כל חברי המשפחה המעורבים בעסק ואת כל העובדים. עליו להתייחס אליהם באדיבות ובהבנה.
 

המלצות ליישום ייעוץ אסטרטגי מוצלח  בשוטף ובתקופות משבר

הייתי מבקש להביא למודעות שלכם את הנקודות הבאות. דעו כי יישום מוצלח של ייעוץ אסטרטגי – ייעוץ ארגוני בחברות ועסקים משפחתיים מחייב מספר צעדים מקדימים:

לקבלת שעת ייעוץ וסיעור מוחות ללא התחייבות אנא הזן את הפרטים


  • בחירת יועץ אסטרטגי מתאים: חשוב לבחור יועץ אסטרטגי בעל ניסיון ומומחיות בתחום ייעוץ אסטרטגי לחברות ועסקים משפחתיים. כמו כן, חשוב לוודא שהיועץ מבין גם בתחום הייעוץ הארגוני, שינוי מבני ויש לו מיומנויות בתחום מכירות שיווק ושירות לקוחות.
  • התחייבות של בעלי העסק: ייעוץ אסטרטגי המשולב יחד עם תהליכי ייעוץ ארגוני, מחייב השקעה של זמן ומשאבים מצד בעלי העסק. חשוב שבעלי העסק יהיו מחויבים לתהליך ויהיו מוכנים לבצע את השינויים הנדרשים.
  • שיתוף פעולה של כל הגורמים המעורבים: ייעוץ אסטרטגי צריך להתבצע בשיתוף פעולה של כל הגורמים המעורבים בעסק, כולל חברי המשפחה, העובדים וההנהלה.
  • תקשורת פתוחה: חשוב לשמור על תקשורת פתוחה ושוטפת בין כל הגורמים המעורבים בתהליך.
  • סבלנות: ייעוץ ארגוני - ייעוץ אסטרטגי הוא תהליך שלוקח זמן. אין העוסקים בתחום יודעים לעשות "קסמים". חשוב להיות סבלניים ולתת לתהליך להתפתח.  אין לגייס יועץ אסטרטגי שמבטיח תהליכים קצרים ומידיים. אין דבר כזה!

ההמלצה המקצועית שלי: חפשו להיעזר ביועץ אסטרטגי מקצועי.

תקופות משבר הן אתגר משמעותי עבור כל עסק, ובמיוחד עבור חברות ועסקים משפחתיים. ייעוץ אסטרטגי מקצועי המשולב עם תועלות ושיטות המגיעות מתחום הייעוץ הארגוני, יכול לסייע לחברות ועסקים אלה להתגבר על האתגרים, לחזק את עתידם העסקי ולהבטיח את המשך פעילותם לאורך שנים רבות. ההמלצה שלי כיועץ אסטרטגי – יועץ ארגוני להנהלות בעלים של חברות ועסקים משפחתיים המתמודדים עם אתגרי משבר כלכלי לפנות לייעוץ אסטרטגי מקצועי בהקדם האפשרי. יועץ אסטרטגי מנוסה כמוני, יוכל לסייע להם לגבש תוכנית פעולה שתאפשר להם להתמודד עם המשבר ולחזור לצמיחה.

היה  ומבקשים לשמוע עוד…

בואו נשוחח על כוס קפה. כעת, זהו המקום להציע לכם להתקשר ישירות למשה גרימברג 054-4814332 או 03-9032222 ולקבוע פגישת היכרות ראשונית. להזמנת מפגש היכרות לבחינת היתכנות להתחיל בתהליך של ייעוץ אסטרטגי ועסקי אצלך בארגון.  פנו ישירות למייל של משה גרימברג- abc@nihul4u.ci.il. כתבו בכמה מילים מה אתם מצפים מתהליך משותף הבא לעדכן את התוכנית האסטרטגית אצלך. בוא ונקבע פגישה ראשונית להיכרות וללא כל עלות.